Dinnye kép

A dinnye kép nagyon népszerű, hiszen a dinnye egy közkedvelt, nagy népszerűségnek örvendő finom csemege. A zamatos, illatos, nap érlelte gyümölcsnek a látványa is vidámságot, gondtalanságot, a nyár illatait, ízeit juttatja eszünkbe.  A lakás bármely pontját tudjuk ilyen témájú képekkel díszíteni. Látványa megnyugtató, kellemes érzéssel tölti el az embert.

A görögdinnye már ókorban is fontos növény volt, őshazája Afrika. Már az ókori egyiptomiak ismerték és termesztették. Európába a 15. század körül került, valószínűleg mór közvetítéssel. Mára Kína lett a világ első a görögdinnye termelésben. Hazánkban is nagyon népszerű, több régióban is foglalkoznak a termesztésével. A tiszteletére pedig több településen is tartanak Dinnyefesztivált a dinnyeszezonban, melyre várják az érdeklődőket különböző dinnyével kapcsolatos gasztronómiai és egyéb kulturális programokkal.  Ugyanis bár a dinnyét elsősorban frissen fogyasztjuk, de savanyúság és dinnye befőtt, vagy akár dinnyelekvár is készíthető belőle.

Dinnye kép

A dinnyés képek témája sokszor önmagában a gyümölcs, de jellemzőek a gyümölcstálak is. A képeken a görögdinnye fajták bármelyike, de a sárgadinnye is fellelhető, és vannak népszerűbb fajták, amik a képeken jobban mutatnak. A sárgadinnye sárgás, narancsos színe gyönyörködteti a szemünket.

A színek különbözőképpen hatnak ránk és akkor is hatnak, ha nem látjuk csak elképzeljük azokat. Négy elsődleges szín van, amelyek a legerősebben hatnak ránk: a zöld, a sárga, a vörös és a kék. A színeket gyakran meleg (vörös, narancs és sárga) és hideg (lila, kék és zöld) színekre osztjuk. A színek közül leginkább a vörös vonzza az emberi tekintetet. Ezért is népszerűek a görögdinnyés képek.

A színek hangulatunkat, de egészségünket és boldogságunkat is különbözőképpen befolyásolják. A dinnye élénk színe vonza a tekintetet, a sárgadinnye színei meleg színek, emiatt is hatnak ránk nyugtatóbban.  

A dinnyés képek a háztartási használati tárgyakon is gyakran megjelennek: asztalterítőn, székpárnán, csészéken, bögréken, kancsókon, vázákon. Régóta használjuk díszítő elemként.

https://kepguru.hu/hatterkepek/

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom