Dinnye vásárlás

A dinnye vásárlás már a görögdinnye szezon előtt elkezdődik, hiszen már a hazai dinnyéket megelőzően is találkozhatunk a bevásárlóközpontok polcain dinnyével. Ezek azonban még nem az itthoni termőhelyekről, hanem többnyire Spanyolországból behozott dinnyék. Aki nem bírja kivárni, hogy az itthoni dinnyék is az üzletekbe kerüljenek, azok már rávetik magukat erre is. Sajnos többször előfordult már, hogy az itthoni nagyon jó minőségű dinnyéket vitték külföldre és az onnan behozott kevésbé jót árulták itthon hazai dinnyeként. Aki biztosra akar menni a termelőktől tud vásárolni közvetlenül. Hazánkban a görögdinnye nagy népszerűségnek örvend, így az országban több helyszínen is tartanak Dinnyefesztivált a dinnye szezonban – jellemzően augusztus elején. Érdemes ezekre is ellátogatni, mert azon túlmenően, hogy vásárlási lehetőség is van, számos érdekes programmal, gasztronómiai különlegességekkel várják az érdeklődőket.

Dinnye vásárlás

A dinnye érésétől kezdve számos országút menti standon kínálják a termelők a portékáikat és nemcsak Csány vagy Medgyesegyháza, illetve Sellye környékén, hanem bárhol az országban. Érdemes ezekről a helyekről is vásárolni, hiszen valószínűleg kedvezőbb áron jutunk az ízletes, lédús csemegéhez. Több helyen akciózni is szoktak, akár 1-et fizet, 2-t vihet akcióval, de van, ahol szemre mérés alapján kerül az ár megállapításra. Ha dinnyelekvárt készítenénk, vagy nagyobb mennyiségű dinnyére van szükségünk, mindenképpen érdemes ilyen helyeket felkeresnünk. Ráadásul itt nagyon jó minőségű, érett zamatos sárgadinnyét is tudunk vásárolni.

Melyik a jó dinnye?

Az, hogy mikor érett a dinnye és hogy melyik dinnyét válasszuk, nem olyan egyszerű eldönteni. Íme néhány dolog, melyre, ha odafigyelünk megkönnyítheti a választást:

  • ép, sértetlen dinnyét válasszunk
  • fényes legyen a felülete
  • száraz a kocsánya, szára
  • a felületén található sárgás folt minél sötétebb legyen
  • kopogtatásra kongó hangot adjon

https://hu.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6r%C3%B6gdinnye

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom