Dinnyefesztivál

A dinnye nagyon népszerű gyümölcs hazánkban is, így nem csoda, hogy Dinnyefesztivál is köszönti a termelőket és látogatókat a nyári dinnye szezon során az ország több helyszínén is. Van, ahol már nagy hagyománya van, de van, ahol még most éledezik. Ugyan nagyon keresett a dinnye hazánkban, de a régi, méltán szebb napokat látott időszakát szeretnék visszahozni. Ezáltal népszerűsítve keltették életre a legtöbb helyen az azóta hagyománnyá vált fesztiválokat, melyek évről évre több látogatót vonzanak. A fesztiválokon dinnye vásárra, kóstolásra és dinnye faragásra is lehetőség nyílik.

Dinnye – Medgyesegyháza

A Békés megyei településen már több, mint 20 éves hagyománya van az évről évre megrendezésre kerülő eseménynek, mely egyre több látogatót vonz. Medgyesegyházán és térségében a mai napig jelentős területű dinnyeültetvények vannak, sok gazdálkodó foglalkozik dinnyével. Ennek a népszerűsítésére, a dinnye ünneplésére várják az érdeklődőket erre az utánozhatatlan hangulatú, remek programokat ígérő eseményre.

Dinnyefesztivál – Csány

A Heves megyei Csány hagyományőrző Dinnyefesztiválja termésmegáldó szent misével kezdődik. Ezt követően számos érdekes kulturális és gasztronómiai programokkal – dinnyekóstolással és dinnyefaragással – is várják a látogatókat minden év augusztus elején. Kézműves vásár és népi játékok is színesítik az egész napos rendezvényt. Az egész napos program számos érdekességgel várja a látogatókat.

Dinnyefesztivál – Sellye

A Baranya megyei Sellye városában is minden évben megrendezésre kerül a dinnyefesztivál, mely a térség meghatározó gyümölcse. A több napos rendezvénysorozat augusztus első felében a dinnye főszezonjában kerül megrendezésre évről évre. A rendezvényre kézműves vásárral, dinnyekóstolással és számos kulturális, zenei programmal várnak minden kedves látogatót, érdeklődőt.

De nem csak hazánkban, hanem az olaszországi Firenzében is minden év augusztus 10-én hatalmas dinnye-orgiát rendeznek a szakácsok védőszentjének, San Lorenzo tiszteletére.

Dinnyefesztivál:

https://www.programturizmus.hu/

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom