Tartalomjegyzék
A fetás dinnyesaláta egy rendkívül gyorsan elkészíthető egyszerű étel, mely tökéletes előételnek, egy könnyű nyári vacsorának, de akár fogyókúrás étrendben is megállja a helyét.
Fetás dinnyesaláta recept
Hozzávalók:
- 50 dkg görögdinnye húsa
- 3 evőkanál olívaolaj
- 20 dkg fetasajt
- 1 db egész citrom
- borecet – ízlés szerint
- só – ízlés szerint
- uborka, lilahagyma, metélőhagyma, citromfű, menta – díszítéshez
Fetás dinnyesaláta elkészítése:
- A görögdinnyéből ki kell kanyarítani a húsát (ha ügyesek vagyunk, a végén lehet a héjában is tálalni a kész salátát).
- Ki kell magozni, majd apróbb darabokra kockázni.
- A feta sajtot is fel kell kockázni.
- A citrom levét ki kell csavarni.
- A dinnye- és a feta kockákat egy tálra kell rendezni.
- A citrom levét össze kell keverni az olíva olajjal és kevés sóval (vigyázat a feta is sós).
- A dinnye- és sajt kockákat le kell locsolni a citromos olajjal.
- Legalább egy órán keresztül a hűtőben kell hagyni állni, hogy összeérjenek az ízek.
- Ha kellőképpen lehűlt meglocsolhatjuk kevés borecettel és uborka darabokkal, csíkokra vágott lilahagymával, apróra vagdosott snidlinggel díszíthetjük. De ha ezek nincsenek otthon menta, vagy citromfű levéllel is lehet.
Jó étvágyat hozzá!
Tálaláskor vissza tölthetjük a kikapart héjába is, igazán jól mutat benne. Számos egyéb saláta is készíthető melynek az alapja görögdinnye, vagy akár sárgadinnye is. Nagyon jól variálhatóak és rendkívül egészségesek is.
https://gasztroabc.hu/recept/7197_dinnyesalata/
Vissza a kategória cikkeihez