Tartalomjegyzék
A görögdinnye krémleves recept többféleképpen variálható hűsítő, frissítő leves a nyári napokra. Mivel a dinnye vitamin-, ásványi anyag és rost tartalma is magas, ráadásul szinte 90%-a víz, még a fogyókúrás étrendekbe is remekül beilleszthető. Ráadásul pár perc alatt elkészíthető hűsítő, mely nagyon jól esik a nyári nagy melegben. Jégbe hűtve is kínálhatjuk.
Görögdinnye krémleves recept
Hozzávalók:
- 1,5 kg görögdinnye
- 2 dl tejszín
- 1 kávéskanál frissen facsart citrom leve
- 2 evőkanál méz
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 kávéskanál szegfűszeg
- menta és/vagy citromfű – ízlés szerint díszítésnek
Görögdinnye krémleves elkészítése lépésről – lépésre:
- A dinnyéből a húsát óvatosan ki kell kanyarítani, a húsát kimagozni és felkockázni (néhány kockát lehet hagyni a díszítéshez).
- A dinnyekockákat egy nagyobb tálba kell tenni, majd a mézzel és a citromlevével le kell locsolni.
- Hozzá kell önteni a tejszínt és ízesíteni az őrölt fahéjjal és a szegfűszeggel.
- Az egészet botmixerrel össze kell pépesíteni úgy, hogy ne maradjanak benne dinnye darabok.
- Ha a héjából úgy vágtuk ki a dinnyehúst, hogy az még felhasználható, akkor vissza is lehet tölteni bele a levest, és abban is be lehet hűteni.
- Ha nem akkor töltsük egy tálba és úgy hűtsük le.
- Tálalás előtt citromfű és/vagy menta levélkékkel, a félretett dinnye kockákkal és akár tejszínhabbal is kínálhatjuk.
Ha gyerekek nem fogyasztanak belőle, akkor készíthetjük alkoholosan is. Ebben az esetben kb. 2 dl vörösborral kell turmixolni a dinnye kockákat. Valamint rumba áztatott mazsolával is kínálható. Igazi nyáresti finomság, érdemes kipróbálni. De a bevállalósabbak akár chilivel is készíthetik!
http://www.cookta.hu/hir/20160801-izgalmas-dinnyeleves-recept-csilitol-csiposen
Vissza a kategória cikkeihez