Görögdinnye krémleves recept

A görögdinnye krémleves recept többféleképpen variálható hűsítő, frissítő leves a nyári napokra. Mivel a dinnye vitamin-, ásványi anyag és rost tartalma is magas, ráadásul szinte 90%-a víz, még a fogyókúrás étrendekbe is remekül beilleszthető. Ráadásul pár perc alatt elkészíthető hűsítő, mely nagyon jól esik a nyári nagy melegben. Jégbe hűtve is kínálhatjuk.

Görögdinnye krémleves recept

Hozzávalók:

  • 1,5 kg görögdinnye
  • 2 dl tejszín
  • 1 kávéskanál frissen facsart citrom leve
  • 2 evőkanál méz
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál szegfűszeg
  • menta és/vagy citromfű – ízlés szerint díszítésnek

Görögdinnye krémleves elkészítése lépésről – lépésre:

  1. A dinnyéből a húsát óvatosan ki kell kanyarítani, a húsát kimagozni és felkockázni (néhány kockát lehet hagyni a díszítéshez).
  2. A dinnyekockákat egy nagyobb tálba kell tenni, majd a mézzel és a citromlevével le kell locsolni.
  3. Hozzá kell önteni a tejszínt és ízesíteni az őrölt fahéjjal és a szegfűszeggel.
  4. Az egészet botmixerrel össze kell pépesíteni úgy, hogy ne maradjanak benne dinnye darabok.
  5. Ha a héjából úgy vágtuk ki a dinnyehúst, hogy az még felhasználható, akkor vissza is lehet tölteni bele a levest, és abban is be lehet hűteni.
  6. Ha nem akkor töltsük egy tálba és úgy hűtsük le.
  7. Tálalás előtt citromfű és/vagy menta levélkékkel, a félretett dinnye kockákkal és akár tejszínhabbal is kínálhatjuk.

Ha gyerekek nem fogyasztanak belőle, akkor készíthetjük alkoholosan is. Ebben az esetben kb. 2 dl vörösborral kell turmixolni a dinnye kockákat. Valamint rumba áztatott mazsolával is kínálható. Igazi nyáresti finomság, érdemes kipróbálni. De a bevállalósabbak akár chilivel is készíthetik!

http://www.cookta.hu/hir/20160801-izgalmas-dinnyeleves-recept-csilitol-csiposen

Vissza a kategória cikkeihez